×

SWISSVAX PRO STUDIO'S

WERKWIJZE INTERIEUR

Ook hier is het geheim de benadering per onderdeel en materiaalsoort. Geen materiaal is hetzelfde en zo benaderen onze specialisten ook uw interieur.

Ieder onderdeel ondergaat een separate behandeling met daarvoor in onze laboratoria ontwikkelde producten die de problemen niet verhullen, maar duurzaam oplossen.

In onze Swissvax Centers kunt u dan ook terecht voor een volledige en verantwoorde reiniging van het interieur. Na de reiniging zullen onze specialisten op de behandelde onderdelen een protectie aanbrengen zodat u nog lang kunt genieten van uw vernieuwde interieur.

A) LEER
Een goed onderhouden en onbeschadigd lederen interieur is vaak de kroonjuweel op iedere auto.

Leer is gelooide dierenhuid. Leer is een natuurproduct - van onvervangbare schoonheid - en met al zijn typische onregelmatigheden door nerven en pigmentverschillen. Leer is van nature zeer sterk en heeft een lange levensduur. Toch komt het voor, dat het reeds na korte tijd beschadigt. Vlekken, slijtplekken, waterschade, scheuren, brandgaten, verbleken door de zon en uitdrogen zijn mogelijke schades.

In een van onze Swissvax Cosmetic Car Centers bent u bij dé specialist op het gebied van oplossen en preventie van deze schades. Belangrijk voor liefhebbers van het originele leer is dat onze specialisten in staat zijn uw leer weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen zonder! Dat het leer geheel vernieuwd dient te worden.

In onze Swissvax Centers kunt u dan ook terecht voor de volgende behandelingen:

 • Reiniging en onderhoud van onbeschadigd leer
 • Preventieve behandeling van nieuw leer
 • Reparatie van kleurbeschadigingen
 • Volledige renovatie met behoud van uw orginele leer
 • Uw volledige originele interieur in een nieuwe kleur
 • Reparatie van scheuren en gaatjes
 • Stuurwielreparaties
 • Specifieke probleemvlekken zoals jeansvlekken, inktvlekken etc
 • Behandeling van schimmels in leer
 • Verzorging van speciale soorten leer zoals nubuck, alcantara, en kunstleersoorten
 • Glanscorrecties

B) STOFFEN INTERIEURS
Wat is er nog kwetsbaarder dan een stoffen interieur. Uw auto wordt gebruikt in verschillende weersomstandigheden en dat is na een tijdje te zien aan het interieur van uw auto. Door het continue openen en sluiten van uw deuren komen er massa's stof en vuil op uw zetels.

Onze Swissvax Centers werken met een beproefd stappenplan om uw stoffen interieur weer in zijn oude glorie te herstellen. Zo starten de Centers met een uitgebreide stofzuigbeurt want zonder het verwijderen van het grote vuil is het onmogelijk uw auto tot in de puntjes schoon te krijgen. Om het beste resultaat te verkrijgen verwijderen ze losse elementen om deze zo vlot te kunnen reinigen. Vooral het verwijderen van de voetmatjes is een noodzakelijke optie om het interieur van je auto echt schoon te krijgen.

Mochten er vlekken aanwezig zijn van bijvoorbeeld olie of vet dan worden deze eerst verwijderd alvorens verder te gaan. De Centers gebruiken hiervoor een speciaal daarvoor ontworpen vlekkenverwijderaar Swissvax Fabric. Hierbij Controleren zij steeds goed of de te behandelen ondergronden opgenomen zijn door de vlekkenverwijderaar want anders kan het zijn dat er kleurverschillen optreden of zelfs schade.

C) KUNSTSTOFFEN
Kunststoffen bevatten weekmakers (verzachters) om ze flexibel te houden en ze bevatten bovendien vulling die het type oppervlaklaag bepaalt. Hitte, kou, reinigingsmiddelen met oplosmiddel, UV straling en andere omgevingsfactoren tasten de kunststoffen in de loop der jaren aan en maken ze droog en broos. Industriële producten genaamd 'binnendringende conserveringsmiddelen' zijn ontwikkeld om dit probleem op te lossen, maar deze zijn bijna allemaal gebaseerd op siliconen.

Swissvax biedt Protecton voor kunststoffen aan de binnenkant, een conserveringsproduct dat is verrijkt met kostbare oliën. Het vervangt het vocht dat verloren is gegaan uit het kunststof en herstelt onderdelen van het kunststof naar de oorspronkelijke staat.

Ook voor de kunststoffen aan de buitenkant biedt Swissvax Protecton, een emulsie van glansmiddelen en conserveringsmiddelen. Het vervangt het vocht dat verloren is gegaan uit de kunststoffen en beschermt het oppervlak tegen verkleuring en scheuren. Regelmatig aanbrengen voorkomt scheuren en speciale toevoegingen beschermen de kunststoffen delen van uw auto tegen UV-straling.

D) MOTORRUIMTE
Er ontstaan na verloop van tijd stof en waterspatten in de motorruimte van uw auto, maar deze beschadigen de motor niet. De meest geschikte tijd voor het wassen van de motor is na de winter, als het water en wegzout zijn opgespat en witte resten hebben achtergelaten.

Agressieve producten zoals zuurhoudende koude reinigingsmiddelen mogen echter niet worden gebruikt om vuil los te weken omdat deze de elektrische apparatuur en kunststoffen aantasten. Wateroplosbare motorreinigingsmiddelen zijn het meest geschikt.

In de Swissvax Centers behandelen onze specialisten uw motor met Swissvax Engine, een concentraat met toevoegingen van citrusolie die kunnen worden verdund met water.

E) CABRIOKAPPEN
Een goed onderhouden cabriokap is de parel op iedere auto. In onze Swissvaxcenters kunt u terecht voor zowel het preventieve onderhoud als ook voor de behandelingen die uw parel weer tot stralen brengt.

De specialisten van Onze laboratoria zijn erin geslaagd de juiste producten te ontwikkelen om uw kap weer in optimale conditie te krijgen zowel voor de textiele daken als ook de vinyl daken. Ook het weer opnieuw op kleur brengen van uw kap behoort tot de mogelijkheden.

De flexibele achterruiten van vinyl, zijn uiterst krasgevoelig en kunnen, door veroudering, geel worden. Ons Vinyl Clear product werd ontwikkeld voor licht niet-beschadigend onderhoud en herstel van flexibele vinyl ruiten. Kleine en middelgrote krassen verdwijnen op wonderbaarlijke wijze. De flexibiliteit van het materiaal wordt hersteld en de ruit is weer transparant. Deze werkwijze kan worden toegepast op perspex ruiten.

F) ONDERHOUD VAN HOUT
Sierlijsten aan de binnenkant van fijn hout vereisen speciale verzorging. De meeste houten sierlijsten worden beschermd met een aantal lagen heldere lak.

Swissvax Wood Polish is al jaren een geheim van insiders onder de liefhebbers van concours d'élégance. Deze ongelofelijke wax voor zowel glanzende als matte houtafwerkingen bevat pure gele Braziliaanse kwaliteits carnaubawax voor een weergaloze glans.

Klik hier voor de locaties van onze centers

CONTACT

Swissvax Benelux
+31(0)6 53 43 09 23
info@swissvax.nl

Winkelwagentje             ArtikelenAantal artikelen:        Totaalbedrag:
klik hier om af te rekenen