×

SWISSVAX PRO STUDIO'S

WERKWIJZE EXTERIEUR

Er zijn weinig onderdelen van uw auto die zo worden blootgesteld aan omgevingsfactoren als uw exterieur: industriële neerslag, zure regen, roet en metaaldeeltjes, spoorroest, UV straling, pekel, hars, teer en insecten teisteren dagelijks uw lak. Daarnaast heeft de lak van uw auto te maken met de mechanische aantasting van wasstraten, slijtageplekken rondom de deuropeningen of losse ongelukjes die een film van krassen in uw kostbare bezit achterlaten.

Onze professionals zijn getraind om al deze problemen met hun vakmanschap in combinatie met de juiste producten op te lossen, Tenslotte kan iedere goede vakman alleen met de beste gereedschappen werken.

De Swissvax-filosofie gaat hierin verder dan ooit voor mogelijk werd gehouden binnen de autocosmetica. Het geheim is de benadering per onderdeel en materiaalsoort. Geen materiaal is hetzelfde en zo benaderen onze specialisten ook uw auto: ieder onderdeel ondergaat een separate behandeling met daarvoor in onze laboratoria ontwikkelde producten die de problemen niet verhullen, maar duurzaam oplossen.

A) ONDERHOUD VAN DE LAK
Met de juiste benadering van autoverzorging-regelmatig wassen gevolgd door opnieuw aanbrengen van autoverzorgings-producten - kan uw lak de seizoens-wisselingen gemakkelijk aan. Door een regelmatig verzorgingsregime wordt de verkoopwaarde van uw auto-investering behouden. Kies daarom een premium autoverzorgingssysteem zoals Swissvax: het bevat de beste waxsoorten en oppervlakverzorgingsproducten ter wereld. Onze specialisten leggen voor u de basis voor een zorgeloos lakleven. Dit betekent dat zij de lak corrigeren / herstellen en beschermen, waarna u deze zelf, gemakkelijk kunt onderhouden. Om te komen tot het ultieme resultaat worden een aantal stappen doorlopen. In overleg met uw Swissvax Center bepaald u vooraf de te volgen stappen zodat u nooit voor verassingen komt te staan.

Paint Rubber
de gehele laklaag wordt met Swissvax Paint Rubber behandeld, inclusief de zijspiegels. Swissvax Paint Rubber is een plamuursamenstelling op basis van mineralen waarmee voorzichtig de resten van het lakoppervlak worden verwijderd zonder de lak aan te tasten. Met Paint Rubber verwijderd u zonder enige moeite teveel gespoten lak, vervuiling vanuit de omgeving en industrie en het laat een uiterst glad lakoppervlak achter.

Polijsten
Het behandelen van een licht of zwaar verweerde lak vereist veel zorg en aandacht voor details. In dit onderdeel excelleren onze specialisten en bereiken resultaten die zelfs de meest kritische vakspecialisten heeft overtuigd. Het belangrijkste bij ernstig verweerde lakoppervlakken is het mechanisch verwijderen van de 'dode' bovenste laklaag. Na jaren testen is bewezen dat de volgende procedure in de meeste gevallen succesvol is en dit is de methode die, afhankelijk van de toestand van uw lak, zal worden toegepast. Voor de start van de behandeling meten onze specialisten uw lakdikte zodat zij exact kunnen bepalen hoever zij in de lak kunnen ingrijpen. Om de bovenste 'dode' laklaag te verwijderen gebruiken onze centers de producten Swissvax Cleaner Fluid Strong en Medium. Dit is een revolutionair polijstproduct oorspronkelijk ontwikkeld voor de High Tech chip industrie.

Anders dan de gangbare polijstmiddelen die met kristallen en andere, schurende middelen werken, werkt Swissvax met zogenaamde 'Nano Micro Granolen'. Dit zijn ronde keramische deeltjes die zorgen voor een verbluffend resultaat zonder hologrammen. Hierbij gebruiken onze specialisten een roterende polijstmachine met een variabele snelheid. Het is echter belangrijk om het poetsapparaat voortdurend te laten bewegen en het is dan ook een langdurige en zeer intensieve behandeling. Vaak wordt dit meerdere malen herhaald om niet alleen een krasvrij oppervlak te bereiken maar tevens een glazig heldere toplaag met een super glans.

Swissvax Cleaner Fluid
Deze oplossing onderhoudt de lak met 'zware' poetsoliën. Het product bevat geen schuurmiddelen. Wervelvlekken, dunne krassen, teer, boomsap en oude wax worden volledig verwijderd. Cleaner Fluid behandelt de onderliggende laklaag zonder te krassen en geeft voeding aan de lak en pigmenten terwijl conventionele poetsmiddelen met schuurmiddelen werken. Het nadeel is dat deze conventionele middelen de lak wegschuren omdat schuurdeeltjes hun werk blijven doen door de nieuwe laklaag heen.

Waxen
Als een algemene regel: hoe hoger het waxgehalte van de formule, hoe beter de bescherming en glans die worden verkregen. Swissvax wax beschermt de lak tegen bijna alle dagelijkse aantastingen van uw lak. Dit zijn o.a. industriële vervuilers, luchtverspreide oxidatiemiddelen of roet uit olieverwarmingssystemen, etc. Daarnaast kunnen zure regen, vogeluitwerpselen, boomsap en insectenresten kunnen ook erg schadelijk voor de lak zijn.

Horizontale oppervlakken lijden het meest, m.n. de motorkap, die ook veel spanning bij hitte van de motor moet verdragen. Zorg ervoor dat u deze oppervlakken vaker opnieuw met wax behandelt dan andere onderdelen van de auto. De laksoorten die tegenwoordig worden gebruikt in de autoindustrie bevatten een veel lagere concentratie oplosmiddelen dan voorheen. Door deze veranderingen zijn auto's over het algemeen moeilijker te poetsen.

Het gebruik van Swissvax wax zonder schuurmiddel voorkomt op een effectieve wijze het ontstaan van hologrammen. De afwerking is nu vrij van nevel en heeft een hoogglans. Uw Swissvax specialist geeft u het beste advies met betrekking tot deze afwerking.

B) ONDERHOUD VAN RUBBER
Laten we meteen met het belangrijkste beginnen: rubber heeft met kunststoffen niets te maken. Het tegenovergestelde zelfs: rubber is een natuurlijk product en de meeste kunststofverzorgingsproducten mogen niet op rubber onderdelen worden aangebracht. Rubber wordt broos, gaat scheuren en wordt lelijk in de loop der jaren, dus regelmatig onderhoud van alle rubberen onderdelen is heel belangrijk. In onze Swissvaxcenters kunt u terecht voor een volledige behandeling van al uw rubbers.

C) ONDERHOUD VAN KUNSTSTOFFEN
Kunststoffen bevatten weekmakers (verzachters) om ze flexibel te houden en ze bevatten bovendien vulling die het type oppervlaklaag bepaalt. Hitte, kou, reinigingsmiddelen met oplosmiddel, UV straling en andere omgevingsfactoren tasten de kunststoffen in de loop der jaren aan en maken ze droog en broos.

Industriële producten genaamd 'binnendringende conserveringsmiddelen' zijn ontwikkeld om dit probleem op te lossen, maar deze zijn bijna allemaal gebaseerd op siliconen. Swissvax biedt Protecton voor kunststoffen aan de binnenkant, een conserveringsproduct dat is verrijkt met kostbare oliën. Het vervangt het vocht dat verloren is gegaan uit het kunststof en herstelt onderdelen van het kunststof naar de oorspronkelijke staat. Ook voor de kunststoffen aan de buitenkant biedt Swissvax Protecton, een emulsie van glansmiddelen en conserveringsmiddelen. Het vervangt het vocht dat verloren is gegaan uit de kunststoffen en beschermt het oppervlak tegen verkleuring en scheuren. Regelmatig aanbrengen voorkomt scheuren en speciale toevoegingen beschermen de kunststoffen delen van uw auto tegen UV-straling.

D) RUITEN
De meeste fabrikanten van autoverzorgingsproducten schenken weinig aandacht aan de glasoppervlakken van een auto. Onze Swissvax specialisten zijn het daar niet mee eens: net als het lakwerk en de wielen, zijn de ruiten een belangrijk element in het goed onderhouden uiterlijk van uw auto. Daarom dient u hierin schoonheid te creëren vanaf het eerste moment. Omgevingsfactoren zoals siliconen, teer, insecten, dieseluitstoot, etc., laten resten achter op de buitenkant van ruiten die het zicht negatief kunnen beïnvloeden,m.n. wanneer de ruitenwissers in de regen worden gebruikt. In een standaard Swissvax behandeling worden de ruiten dan ook met een speciaal product voor het ultieme resultaat behandeld.

E) KOSTBARE METALEN
Verchroomde onderdelen zijn belangrijke en elegante blikvangers op iedere auto. In tegenstelling tot de algemeen heersende mening behoeft chroom echter wel regelmatige verzorging: de chroomlaag is uiterst dun en kan worden aangetast als deze niet wordt onderhouden. Helaas worden verchroomde onderdelen vaak gepoetst met te agressieve reinigingsmiddelen, waardoor de vlekkeloze glans ontsierd wordt door lelijke haarfijne krassen. De swissvaxspecialist zorgt ervoor dat de chromen onderdelen weer in hun oude luister worden hersteld.

F) BEHANDELING VAN VELGEN
In de Swissvaxcenters kunt u uw velgen laten behandelen met Autobahn wielwax . Deze wax werd oorspronkelijk ontwikkeld voor Duitse klanten van snelle auto's met metalen velgen of magnesium wielen. Het product is getest op duitse autobanen bij auto's met een topsnelheid van 300 km/u, in Zwitserland tijdens de winter (Zwitserland heeft een van de zwaarste 'wegklimaten' ter wereld door het gebruik van zout en winterchemicaliën) en op racebanen in Oostenrijk en Duitsland.

Met Autobahn wielwax verbetert u het oppervlak van uw wielen met een zichtbare gelijkmatige glans en worden remstofdeeltjes afgeweerd. Remstof, strooizout, ruwe winterchemicaliën, vocht en wegbevuiling zullen niet binnendringen in de beschermende en hittebestendige Carnauba waxlaag, die is met PFTE is verrijkt. U zult merken dat het reinigen van de wielen nog maar een fractie van de oorspronkelijke tijd in beslag neemt.

Autobahn wielwax is veilig voor aluminium, gepoetst aluminium, bedekt aluminium, magnesium, chroom, kleurloze deklagen en gelakte wielen. Gebruik het zowel op gebruikte als op nieuwe wielen om ze in een 'zo goed als nieuw'- staat te houden.

CONTACT

Swissvax Benelux
+31(0)6 53 43 09 23
info@swissvax.nl

Winkelwagentje             ArtikelenAantal artikelen:        Totaalbedrag:
klik hier om af te rekenen