×

Maritieme verzorgingsproducten

Hoe behandel ik gelcoat boten

Het meest gebruikte boot bouwmateriaal is glasvezel versterkt polyester. Het materiaal wordt gekenmerkt door een hoge sterkte en een laag gewicht. De gladde buitenste huid is de beschermende gelcoat gemaakt van polyester hars. Het is gevoelig voor UV-straling hetgeen uiteindelijk leidt tot het krijten van de gelcoat. Regelmatige verzorging met polish en wax kan echter voorkomen dat dit proces zich inzet en beschermt uw boot voor vele jaren.

Onderhoudsproducten voor Teak dekken
Teak is altijd een zeer populair materiaal in de botenbouw voor het dek van gelcoat boten, het interieur en de exterieur armaturen. Natuurlijk olieachtig, teak rot niet, dit is te wijten aan de silicadeeltjes in het hout die bijzonder resistent tegen invloeden van buitenaf. Nadeel echter is dat teak dekken en teak meubelen vervuilen en krijg grijzig worden na verloop van tijd. Met de juiste teak care producten kunnen ze herhaaldelijk worden gereinigd en hersteld naar hun oorspronkelijke houtkleur.

Metaal Polish
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht vergt chrome regelmatig onderhoud. De chroomlaag is erg dun en gevoelig voor corrosie als het niet wordt verzorgd. Roestvrij staal wordt bij gelcoat boten vaak gebruikt voor rails, zwemladders, kozijnen en het frame van Bimini tops etc. Hoewel het materiaal roestvrij is, vormen zich toch vormen van roest afzetting aan het oppervlak van het roestvast staal. Vooral varen in zoutwater geeft een hoge belasting. Regelmatige reiniging is daarom noodzakelijk om te voorkomen dat roestvlekken doorslaan op uw gelcoat of teak.

Vinyl & Plastic Behandeling
Het is net als bij huidverzorging; eerst komt het reinigen, gevolgd door de zorg. Poriën diepe reiniging is essentieel als u een uitmuntende afwerking wilt bereiken. Onze producten zijn verrijkt met kostbare oliën voor de verzorging en bescherming van kunststoffen en vinyl onderdelen. Ze herstellen oude plastics en vinyls en houden uw nieuwe kunststof onderdelen in topconditie.

Glas & Vinyl Ruiten reinigen en onderhouden
Vinyl ramen krassen gemakkelijk en zullen, naarmate ze ouder worden, gaan krijten. We hebben producten ontwikkeld die zacht, zorgzaam en veilig herstel van het flexibele vinyl mogelijk maakt. Glas op gelcoat boten is aanzienlijk blootgesteld aan zout of kalkrijk water. De combinatie met sterk zonlicht veroorzaakt de bekende, lelijke water vlekken die kan pas weer worden verwijderd door moeizaam polijsten. Glazen oppervlakken kunnen echter snel en moeiteloos worden afgedicht om kristalheldere zichtbaarheid in de regen te behouden.

Quick Detailing Producten voor gelcoats
Een effectieve Quick Detaillering Spray voor meerdere ondergronden zoals glasvezel (gelcoat), geverfde oppervlakken, gelakt hout, metalen, glas en kunststoffen kan een hoop tijd en moeite te besparen. "Spray erop - afvegen" gemak met uitstekende afdichtende eigenschappen waardoor het oppervlak glad als een vis is en dat is precies wat je nodig hebt op het water. Geniet van meer tijd "in" uw boot, in plaats van "aan" uw boot.

Verwijderen van Kalk & Zoutaanslag op gelcoats
Kristallen van zout en kalkaanslag op gelcoat, transparante hout coatings en gekleurde lak oppervlakken kunnen effectief worden verwijderd met Swissvax Lime Remover. Mossel of schelpafzetting bestaan voornamelijk uit kalksteen. Zelfs als de schalen regelmatig worden verwijderd blijven de hardnekkige kalkranden vaak zichtbaar. Lime Remover verwijderd deze aanslag veilig en betrouwbaar

CONTACT

Swissvax Benelux
+31(0)6 53 43 09 23
info@swissvax.nl

Winkelwagentje             ArtikelenAantal artikelen:        Totaalbedrag:
klik hier om af te rekenen