×

Auto onderhoudsproducten

Hoe onderhoud ik mijn autolak

DE DUURSTE, MAAR OOK DE BESTE CARNAUBAWAX TER WERELD
De perfecte laklaag van uw auto is uw visitekaartje, dus dient u met zorg de juiste producten te kiezen voor optimale resultaten. Een goede vakman werkt ten slotte uitsluitend met kwaliteitsgereedschap. Bovendien investeert u hiermee in uw meest waardevolle bezit - uw tijd!

Met de juiste aanpak voor autoverzorging (regelmatig wassen gevolgd door het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag) heeft u niets te vrezen van omgevingsinvloeden, of het nu zomer of winter is. Met de juiste periodieke autoverzorging heeft u meer en langer plezier van uw auto. In feite levert alles wat u doet voor de "huid" van uw auto resultaat op - bijvoorbeeld een langere levensduur (in combinatie met een perfect verzorgde auto) en vele kilometers samen op de weg.

Kies daarom voor een hoogwaardig autoverzorgingssysteem zoals Swissvax - weliswaar de duurste, maar ook de beste wax ter wereld. Het is niet verwonderlijk dat Swissvax producten wereldwijd worden gebruikt voor de verzorging van de duurste klassieke auto's en dat fabrikanten zoals Rolls-Royce, Spyker, Lamborghini en Mercedes-Benz hun klanten hoogwaardige Swissvax producten aanbieden in hun eigen auto verzorgings assortiment.

UW AUTOLAK ALS NIEUW HOUDEN
Tegenwoordig worden nieuwe auto's vaak afgeleverd met slechts dunne kunststof folie ter bescherming. Uw plaatselijke dealer bespaart zo op afwerkingskosten en u ontvangt een auto met een vrijwel onbeschermde laklaag. Als u een nieuwe auto koopt, vraag uw merkdealer dan om de auto voor aflevering te behandelen met het Swissvax Paint Protection System of om de auto bij de experts van een Swissvax Car Care Center te brengen. Gun uzelf gemoedsrust in de wetenschap dat u de auto daarna zelf kunt verzorgen met geschikte producten.

Wij adviseren u dringend om de laklaag van uw nieuwe auto meteen na aankoop te laten sealen met Swissvax om de auto vanaf het allereerste begin als nieuw te houden: zo blijft de "als nieuw" uitstraling langer gewaarborgd en wordt de laklaag op betrouwbare wijze beschermd.

A. BEHANDELING VAN NIEUWE AUTO'S
Gebruik Swissvax Cleaner Fluid Regular om de laklaag voor te behandelen. Deze oplossing conserveert en voedt de laklaag door middel van "zware" poetsoliën en bevat geen schuurmiddelen. Het verwijdert kleine krassen, teervlekken, boomhars en oude waxresten volledig. Swissvax Cleaner Fluid Regular stopt echter bij de onderliggende laklaag zonder krassen te veroorzaken.

B. BEHANDELING VAN TWEEDEHANDS AUTO'S
Bereid alle laklagen, de delen van de voorkant en, indien nodig, de zijspiegels voor met de Swissvax Paint Rubber. De Paint Rubber is een elastische reinigingsklei op basis van mineralen waarmee voorzichtig vuil van de lak wordt verwijderd, zonder de lak aan te tasten. De Swissvax Paint Rubber verwijdert moeiteloos aanslag, spuitnevel en industriële resten en laat een gladde laklaag achter. Wij adviseren u om te beginnen met de voorbehandeling met de Swissvax Paint Rubber vanaf het moment dat uw auto zes maanden oud is.

Vervolgens moet de laklaag worden behandeld met Swissvax Cleaner Fluid Regular. Deze oplossing conserveert en voedt de laklaag door middel van "zware" poetsoliën en bevat geen schuurmiddelen. Het verwijdert kleine krassen, teervlekken, boomhars en oude waxresten volledig. Swissvax Cleaner Fluid Regular stopt echter bij de onderliggende laklaag zonder krassen te veroorzaken.

C. HOE VERWIJDER IK MIDDELGROTE KRASSEN
Behandel alle gelakte oppervlakken voor met de Swissvax Paint Rubber. De Paint Rubber is een elastische reinigingsklei op basis van mineralen waarmee voorzichtig vuil van de lak wordt verwijderd, zonder de lak aan te tasten. De Swissvax Paint Rubber verwijdert moeiteloos aanslag, spuitnevel en industriële resten en laat een gladde laklaag achter.

Swissvax Cleaner Fluid Medium is een licht schurend poetsmiddel dat geschikt is voor laklagen die licht verweerd zijn of tekenen van lichte tot gemiddelde slijtage vertonen. Het verwijdert kleine tot middelgrote krassen, spuitnevel en matte plekken.

Swissvax Cleaner Fluid Medium wordt gelijkmatig met stevige druk aangebracht op het betreffende gebied, zodat de microkorrels tegen elkaar wrijven, oplossen en het poetsmiddel steeds fijner wordt. Hierdoor kunt u afzonderlijke plekken behandelen. U begint telkens met een krachtig schuureffect dat geleidelijk aan vermindert door wrijving, waardoor een fijner en gladder oppervlak ontstaat. Het schurende effect van Swissvax Cleaner Fluid Medium kan gemakkelijk aangepast worden, zodat zo min mogelijk van de oppervlaktelaag wordt verwijderd.

BEHANDELING VAN GROTE KRASSEN
Behandel alle horizontale oppervlakken, delen van de voorkant en, indien nodig, de zijspiegels voor met de Swissvax Paint Rubber. De Swissvax Paint Rubber verwijdert moeiteloos aanslag, spuitnevel en industriële resten en laat een gladde laklaag achter.

Bij de voorbehandeling van een verweerde of gekraste laklaag moet u uiterst voorzichtig en nauwgezet te werk gaan. Neem de tijd en haast u niet. Ga vooral systematisch te werk. Bij een zwaar verweerde laklaag moeten de bovenste lagen van de lak mechanisch worden verwijderd.

Swissvax Cleaner Fluid Strong is een gemiddeld tot sterk schurend poetsmiddel voor het mechanisch verwijderen van krassen, spuitnevel, ernstige oxidatie of corrosie (bijv. veroorzaakt door vogeluitwerpselen) van de laklaag.

Net als Swissvax Cleaner Fluid Medium wordt Swissvax Cleaner Fluid Strong gelijkmatig met stevige druk aangebracht op het betreffende gebied, zodat de microkorrels oplossen en het poetsmiddel steeds fijner wordt. Hierdoor kunt u afzonderlijke plekken behandelen. U begint telkens met een krachtig schuureffect dat geleidelijk aan vermindert door wrijving, waardoor een fijner en gladder oppervlak ontstaat.

Nadat u de probleemgebieden heeft behandeld met Swissvax Cleaner Fluid Strong, moet u ze voorbereiden op de wax sealing met behulp van Swissvax Cleaner Fluid MEDIUM (niet Cleaner Fluid Regular!).

CONTACT

Swissvax Benelux
+31(0)6 53 43 09 23
info@swissvax.nl

Winkelwagentje             ArtikelenAantal artikelen:        Totaalbedrag:
klik hier om af te rekenen