×

Auto onderhoudsproducten

Verzorging van het interieur

AUTO INTERIEUR REINIGEN
Begin altijd met het verwijderen van los vuil met een stofzuiger met een smal mondstuk. Aangeraden wordt om hiervoor eerst de vloerbedekking en matten te verwijderen. Vloerbedekking en matten kunnen ook effectief worden gereinigd met Swissvax Fabric. Was vervolgens de kunststof en vinyl oppervlakken met Swissvax Plastic Wash. Stofzuig de stoelbekleding eerst, voordat u gaat reinigen met Swissvax Fabric.

REINIGEN VAN AUTOTEXTIEL
Swissvax Fabric is een geconcentreerd reinigingsmiddel voor textiel in de auto dat nauwkeurig gemengd kan worden met koolzuurhoudend mineraalwater in een Swissvax mengfles. De kant-en-klare oplossing kan vervolgens op het textiel gespoten worden voor een grondige, eenvoudige en veilige reiniging van de stoelbekleding, matten, hemelbekleding en stoffen daken. Het voordeel t.o.v. textielreinigers op schuimbasis is dat Swissvax Fabric in kleinere hoeveelheden kan worden aangebracht om kringen op het gereinigde oppervlak te voorkomen.

ONDERHOUD VAN ALCANTARA
Stoelhoezen en interieurbekleding van alcantara (synthetisch suède) zijn relatief stevig. Ga echter altijd voorzichtig te werk als u alcantara reinigt. Het gebruik van normale reinigers is meestal problematisch, aangezien ze oplosmiddelen bevatten die de alcantaravezels kunnen verzwakken. Swissvax Alcantara Cleaner bestaat uit biologisch afbreekbare ingrediënten en is speciaal ontwikkeld voor het regelmatig reinigen van synthetische suèdestoffen.

HOE KAN IK AUTOLEER REINIGEN EN BESCHERMEN
Swissvax Leather Cleaner is een zeer effectieve, zachte leerreiniger die actieve, biologisch afbreekbare ingrediënten bevat en verrijkt is met glycerine. Deze effectieve, milde en pH-neutrale formule kan worden gebruikt om alle lederen oppervlakken in uw auto regelmatig te reinigen. Het tast het leer niet aan en is niet schadelijk, zoals wel het geval kan zijn bij normale leerreinigers op basis van oplosmiddelen

Swissvax Leather Cleaner aangebracht met een Swissvax reinigingsborstel is de ideale oplossing voor perfect schoon leer dat vervolgens kan worden behandeld met een verzorgingsproduct of leersealer.

Swissvax Leather Cleaner Forte is een sterkere formule die uw autoleer nog beter reinigt en aanbevolen wordt voor hardnekkig of oud vuil, om plaatselijk vlekken te verwijderen of complete oppervlakken te reinigen. De sterke reinigingskracht is meteen zichtbaar op lichtgekleurde leersoorten.

Swissvax Leather Milk is een onderhoudsproduct voor autoleer verrijkt met vitamine E, glycerine en UV-filters om de natuurlijke vochtbalans van het leer te herstellen en behouden. Leather Milk wordt aangebracht met een (witte) katoenen Swissvax applicator, nadat het oppervlak eerst grondig is gereinigd met Swissvax Leather Cleaner.

KLEUR VAN AUTOLEERLEER HERSTELLEN
Sommige lederen onderdelen van uw interieur zoals de bestuurdersstoel, de zijstrips, de dorpelbekleding, het stuurwiel en de versnellingspook worden vaak gebruikt en zullen daarom tekenen van slijtage vertonen, ook in goed onderhouden wagens. Hoewel het om relatief onschuldige slijtage zoals krassen of kleurverlies gaat, die gemakkelijk hersteld kan worden met de juiste verfstof, kan het toch de totaalindruk van het interieur bederven.

Swissvax Leather Healer is een speciale leerverf om de kleur van AUTOLEER te herstellen. Het kan gemakkelijk worden aangebracht met een sponsje, pakt automatisch en geeft niet af (geen crème). Het is fijn en bevat veel pigment voor een rijke kleur, zonder een dikke laag pigment achter te laten, zoals vaak het geval is met leerverfspray. Leather Healer zorgt ervoor dat de kleur van het leer nauwkeurig en gelijkmatig hersteld wordt, zonder dat het zijn unieke uitstraling verliest. Nadat u Swissvax Leather Healer heeft aangebracht, kunt u het leer verder verzorgen met perfect afgestemde Swissvax producten.

Swissvax Leather Healer is verkrijgbaar in 46 standaard kleuren of kan aangepast worden aan speciale eisen. Neem contact met ons op om de juiste kleur te vinden of stuur ons een klein leermonster zodat we de juiste kleur voor u kunnen vinden.

LEERSEALER VOOR BESCHERMING VAN AUTOLEER
Swissvax Leather Glaze leersealer zorgt dat nieuw leer als nieuw blijft. Het droogt binnen enkele minuten op en laat geen glans of kleurverschil achter. Leather Glaze kan de slijtage van leer enorm beperken, omdat de kleurloze beschermlaag de effecten van wrijving minimaliseert. De bestuurdersstoel, het stuurwiel en de versnellingspook slijten het snelst. Deze slijtage is zelfs in een nieuwe auto vaak al gauw zichtbaar. Deze gebieden moeten daarom vooraf worden behandeld met Leather Glaze. Swissvax Leather Glaze is ook ideaal om lichtgekleurd leer te beschermen tegen beschadigingen door jeans. Deze beschadigingen komen dan weliswaar nog steeds voor, maar kunnen gemakkelijk worden verwijderd met Swissvax Leather Cleaner en veroorzaken geen blijvende schade, wat anders wel het geval zou zijn.

AUTOLEER BESCHERMEN TEGEN REGEN
De lederen interieuronderdelen in cabrio's, de zijkant van de stoelzittingen van de bestuurders- en passagiersstoel, kortom alle lederen bekledingen die moeten worden beschermd tegen regen, moeten regelmatig worden behandeld met Elephant Leather Fat leerbeschermer. In tegenstelling tot dierlijke vetten, walvisolie of goedkope klauwolie kleurt Elephant leerbeschermer niet bruin in de zon, oxideert niet en vormt geen broeinest voor schimmel. Daarom wordt Elephant leerbeschermer ook in beroemde musea gebruikt als leerverzorgingsproduct voor zeldzame boeken.

BEHANDELING VAN MAT OF GLANZEND LEER*
Elke autoverzamelaar of -liefhebber kent het hinderlijke, maar onontkoombare probleem dat bepaalde interieuronderdelen zoals stuurwielen en versnellingspoken er glimmend en versleten en na verloop van tijd zelfs "vettig" uit gaan zien na herhaaldelijk gebruik.
Swissvax Leather Gloss Corrector Matt* is een innovatieve oplossing voor deze "vettige" probleemgebieden. Dit product wordt met een sponsje op het gereinigde leer aangebracht en geeft het oppervlak een matte afwerking die weer prima binnen het smetteloze interieur past.

Swissvax Leather Gloss Corrector Glossy is qua werking het tegenovergestelde van Leather Gloss Corrector Matt. Het is een volledig kleurloos product dat doffe oppervlakken weer glans geeft, zodat ze weer bij de rest van het interieur passen. De gebruiksvoorschriften zijn eenvoudig en de mate van glans kan geleidelijk aan worden verhoogd door het proces te herhalen, zodat de probleemgebieden weer perfect bij de rest van het interieur passen. Als een stuk leer is vervangen door een nieuw stuk dat bijv. te mat is, kan dit gecompenseerd worden door Leather Gloss Correct Glossy te gebruiken

AUTOLEER WEER ZACHT MAKEN
Er zijn twee redenen waarom leer hard wordt, nl. veroudering en vochtverlies. Leer kan na verloop van tijd steeds harder en stugger worden door onvoldoende verzorging, onvoldoende beweging en vochtverlies. Een andere oorzaak is krimp door warmte. Plantaardig geverfde leersoorten die voor het interieur van de auto worden gebruikt, zullen hard worden en krimpen bij temperaturen vanaf 70 °C. Als het vochtverlies van het leer dan niet wordt hersteld, zal het ook al gaan krimpen bij lagere temperaturen.

Hard geworden leer kan zachter worden gemaakt, maar eenmaal gekrompen leer blijft gekrompen. Aangeraden wordt om gekrompen leer toch te behandelen met Swissvax Leather Softener om het te beschermen en soepeler te maken voor demontagewerkzaamheden. Stugge lederen bekledingen kunnen bevochtigd worden met Leather Softener. Zeer glad leer of leer met gesloten poriën moet eerst opgeschuurd worden met het leerschuurblok zodat de Leather Softener goed kan intrekken. Swissvax Leather Softener is een synthetische olie die niet uiteenvalt zoals dierlijke oliën die na korte tijd oxideren.

VERZORGING VAN HOUTEN DASHBOARD
Fijnhouten sierlijsten in het interieur vragen om speciale verzorging. De meeste houten kwaliteitssierlijsten worden beschermd met een aantal lagen transparante lak. Het juiste verzorgingsproduct voor deze onderdelen is Swissvax Wood Polish dat bij insiders zoals concoursliefhebbers al jaren bekend is. Deze ongelofelijke wax voor zowel glanzende als matte houtafwerkingen bevat ultra zuivere, hoogwaardige gele Braziliaanse carnaubawaX voor een weergaloze glans en biedt langdurige voeding en bescherming.

CONTACT

Swissvax Benelux
+31(0)6 53 43 09 23
info@swissvax.nl

Winkelwagentje             ArtikelenAantal artikelen:        Totaalbedrag:
klik hier om af te rekenen